Eugen Muller, Sauvignon Blanc 2020

Neohodnoceno
 
 

Vzácný Sauvignon Blanc z běžně ryzlinkové Grand Cru vinice Ruppertsberger Reiterpfad, která mu propůjčuje tak jedinečný výraz. Jeho vůni dominuje typické exotické a travnaté aroma. V chuti pak rozeznáme angrešt, rybíz a maracuju doplněnou minerálními a kořenitými tóny. Zapomeňte na navoněné mainstreamové Sauvignony a zkuste Sauvignon Blanc s charakterem odrážejícím vzácný terroir.

 

Dostupnost Skladem (>5 ks)
Cena 288,43 Kč bez DPH
349 Kč    
Kód produktu LRS604
Značka Eugen Muller
Kategorie Vína
 

O odrůdě:

Sauvignon Blanc je odrůda bílého vinného hroznu nejistého původu, ale zato je globálně rozšířená. Jedná se o velmi starou odrůdu z Francie. Čistým odrůdovým výsledkem je svěží víno s výstřední, pikantní angreštovou a rybízovou vůní, často se „zelenými“ tóny čerstvě posečené trávy či kopřiv, s nenapodobitelným minerálním tónem. Stejně jako u Cabernet Sauvignonu je zde typické aroma způsobené vyšším obsahem pyrazinu (aromatická sloučenina).

 

Barva bílá
Země Německo
Region Pfalz
Odrůda Sauvignon Blanc
Objem lahví 0,75 l
Ročník 2020
Obsah cukru suché
Obsah alkoholu 13,00%
Potenciál/archivace 3 - 5 let
Teplota konzumace 9 – 11 °C
Typ vína tiché

O vinařství

Co nás činí jedinečnýmí? Jednoduchá věc – dřevo.
V roce 1935 vzniklo vinařství Eugen Müller z bednářství Wallbillich, jehož počátky sahají do roku 1767.
Toto řemeslo se naučil také vrchní šéf vinařství Kurt Müller. Původní sudy, které si Kurt sám vyrobil v raných letech, se ve vinařství stále používají. Do těchto sudů dnes přichází Riesling a červené, které se v těchto starých sudech nádherně vyvíjí ve víno se silným charakterem.
Christine a Stephan Müller jsou dnes třetí generací, která se o vinařství stará.
Naše filozofie:
Svěží, jasné a charakteristické víno pro půdu, na které réva rostla - to jsou vlastnosti našich vín. Abychom toho dosáhli, pracujeme podle pokynů ekologického vinohradnictví. Mechanické zpracování půdy, ochrana rostlin šetrná k životnímu prostředí a výběr hroznů během sklizně jsou stejně přirozené jako následné pomalé, chlazené kvašení a zrání v nerezových nádržích a dřevěných sudech.