Coume del Mas, Banyuls Blanc 2011, AOC Banyuls
Popis
Víno se nejlépe snoubí s foie gras, ale také s ovocným koláčem či sladkokyselými omáčkami z orientální kuchyně. Vyzkoušet můžete také sýr typu roquefort. Odrůdové složení: Grenache Gris, Grenache Blanc.
Barva | bílá |
Země | Francie |
Region | Languedoc-Roussillon |
Odrůda | Grenache Blanc, Grenache Gris |
Objem lahví | 0,5 l |
Ročník | 2011 |
Obsah cukru | sladké |
Obsah alkoholu | 15,50% |
Potenciál/archivace | Neomezeno, ale vinař doporučuje pít mladé kvůli zachování svěžesti. |
Teplota konzumace | 12 - 14 °C |
Typ vína | dezertní |
O vinařství
Philippe Gard - špička mezi našimi vinaři z nejmenší apelace regionu Languedoc-Roussillon - Collioure. Malebné, terasovitě uspořádané vinice se rozkládají na svazích na dohled od Středozemního moře. Tajemství hloubky a kvality vín spočívá v citlivém přístupu k přírodě, ve výběru vhodného terroiru (P. Gard je vystudovaný enolog se specializací na terroir), pečlivém třídění hroznů, dlouhé vinifikaci a také ve velmi nízkých výnosech (15 - 20 hl/ha).