Château Fayau, Bordeaux Supérieur 2016, AOC
Popis
ZPŮSOB VINIFIKACE
Ruční sběr hroznů, pečlivé třídění. Hrozny jsou odstopkovány, fermentace za kontroly teploty trvá 12 - 15 dní. Po fi ltraci část vína dozrává
v dubových sudech, zbytek zůstává v tancích. Poté je víno lahvováno.
DOPORUČENÍ K JÍDLU
Vhodně doprovází pečená či grilovaná masa, tmavá i světlá. Chutná i s výraznými sýry.
Barva | červená |
Země | Francie |
Region | Bordeaux |
Odrůda | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot |
Objem lahví | 0,75 l |
Ročník | 2016 |
Obsah cukru | suché |
Obsah alkoholu | 13,00% |
Potenciál/archivace | 5 let |
Teplota konzumace | 16 - 18 °C |
Typ vína | tiché |